contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 08/03/2017

› Kosten zorg daklozen vergoed

Zorgaanbieders die zorg leveren aan onverzekerde dak- en thuislozen of verwarde mensen, kunnen de komende vijf jaar een vergoeding van de hiervoor gemaakte kosten aanvragen. Het ministerie van VWS stelt daar vanaf maart subsidie voor beschikbaar.

 

De regeling is bedoeld om te voorkomen dat zorgverleners om financiële reden besluiten geen medisch noodzakelijke zorg te verlenen aan onverzekerde mensen die wel verzekeringsplichtig zijn. Het gaat om zorgverleners als straatdokters, huisartsen en apothekers, maar ook ziekenhuisartsen. Door de regeling kunnen zorgverleners honderd procent van de kosten terugkrijgen die zij maken als zij deze groep wel medisch bijstaan. Het is aan betrokken artsen om te bepalen of er inderdaad sprake is van een medische noodzaak voor behandeling, medicatie of doorverwijzing.

Zorgverleners moeten bij hun aanvraag gegevens aanleveren over de betrokken persoon, zoals naam en burgerservicenummer, en over de aard van de verleende zorg. De patiënt moet daar wel toestemming voor geven, via een kruisje op een voor de regeling opgesteld De subsidieregeling is tot maart 2022 geldig. Schippers verwacht dat er tegen die tijd een definitieve wettelijke oplossing is gevonden, net zoals bestaat voor onverzekerbare vreemdelingen.

[08 Maart 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)