contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 07/03/2017

› Behandeling agressieve borstkanker

Een combinatie van twee medicijnen kan de kans op terugkeer van agressieve vormen van borstkanker mogelijk verkleinen. Ook de kans op overlijden na de ziekte zou hierdoor mogelijk verminderen. Dat blijkt uit een studie.

 

Het gaat om een combinatie van de medicijnen pertuzumab (Perjeta) en trastuzumab (Herceptin). De onderzoekers vergeleken het effect van de medicijncombinatie en chemotherapie met een behandeling van enkel Herceptin en chemotherapie. Dit gebeurde na de operatie van patiënten met HER2/neu-positieve borstkanker dat in een vroeg stadium werd ontdekt. Dit type borstkanker is een agressieve vorm van de ziekte, die ongeveer een op de vijf mensen met borstkanker treft. De combinatie van Herceptin en chemotherapie vergroot de kans op genezing, maar een op de drie personen die hiermee wordt behandeld krijgt later opnieuw borstkanker.

De studie werd gehouden door Genentech, Breast International Group, Breast European Adjuvant Study Team en Frontier Science Foundation.

[07 Maart 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)