contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 06/03/2017

› Haal maagzuurremmers uit vrije verkoop

Zware maagzuurremmers zouden niet langer zonder recept verkocht moeten worden, stelt het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Volgens het NHG kan de helft van de patiënten toe met een minder zwaar middel.

 

Zo'n twee miljoen Nederlanders gebruiken zware maagzuurremmers, maar ongeveer de helft heeft ze vermoedelijk niet nodig. Bijwerkingen kunnen bij langdurig gebruik ernstig zijn. Het gebruik van de zware maagzuurremmers leidt tot een verhoogd risico op botontkalking, darminfecties en nierfalen.

In tv-programma Kassa spraken ze hun zorgen uit over het wijdverbreide gebruik van maagzuurremmers, zoals omeprazol, esomeprazol en pantoprazol.

Winkels die de zware maagzuurremmers verkopen, moeten zich aan bepaalde regels houden. Ze moeten kopers goed voorlichten en mogen maar twee verpakkingen tegelijk aan een klant meegeven. Kassa nam de proef op de som en kreeg bij een drogisterij makkelijk vier doosjes mee. Apotheken waar een verslaggever langs ging, wezen wel op de nadelen en raadden lichtere middelen aan.

[06 Maart 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)