contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 03/03/2017

› Geen schildklierhormoon voor zwangere vrouwen

Specialisten moeten voorzichtig te werk gaan bij het behandelen van zwangere vrouwen met schildklierhormoon. Bij een verkeerde dosis kan de methode het risico op zwangerschapscomplicaties zoals vroeggeboorte, zwangerschapsvergiftiging en beschadiging in de hersenen van het kind verhogen. Dat is de conclusie van onderzoekers van het Erasmus MC Academic Center for Thyroid Diseases.

 

Zwangere vrouwen met een traag werkende schildklier worden vaak op deze manier geholpen. Volgens de onderzoeker is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en rekening te houden met de eventuele gevolgen. Een verkeerde dosis kan namelijk het risico op diverse zwangerschapscomplicaties vergroten. Bovendien ontdekten de onderzoekers dat in de groep van zwangeren met te late en te hoge schildklierhormoon concentraties het aantal kinderen met een IQ dat past bij leerproblemen bijna verdubbelt.

Een ongeboren kind is afhankelijk van het schildklierhormoon van de moeder. Bij zwangere vrouwen met een traag werkende schildklier, kan een tekort leiden tot een verminderde ontwikkeling van de hersenen. Artsen proberen dit te voorkomen door de schildklierhormoonspiegel zo vroeg mogelijk tijdens de zwangerschap op peil te krijgen.

[03 Maart 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)