contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 02/03/2017

› Onderzoek naar borstimplantaten

Vrouwen die klachten hebben over hun siliconen borstimplantaten worden opgeroepen mee te doen aan een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Op deze manier wordt gehoopt een beter beeld te schetsen van de verschillende soorten klachten die vrouwen ervaren.

 

De afgelopen jaren was er veel ophef over gezondheidsproblemen bij vrouwen door ondeugdelijke implantaten. Zo werden implantaten van de Braziliaanse fabrikant Silimed anderhalf jaar geleden verboden omdat tijdens een controle bleek dat er glasvezeldeeltjes op zaten die daar niet thuishoren.

Eerder raakte een Franse fabrikant van borstprotheses, van het merk PIP, in opspraak. Deze implantaten hebben een verhoogde kans op scheuren en lekken. Honderden Nederlandse vrouwen sloten zich destijds aan bij rechtszaken tegen de fabrikant en de instantie die de implantaten had goedgekeurd.

Zowel vrouwen die om cosmetische reden borstimplantaten hebben laten plaatsen als vrouwen die dat lieten doen vanwege een borstreconstructie kunnen deelnemen. Zij hebben tot en met 21 maart de tijd om de onlinevragenlijst in te vullen. De resultaten worden naar verwachting in het najaar gepubliceerd. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

[02 Maart 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)