contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 24/02/2017

› Jongeren het vaakst naar de huisarts

Jongeren van 18 tot 24 jaar gaan het vaakst naar de huisarts. Driekwart van de jongeren maakte in het afgelopen jaar minimaal een keer de tocht naar de spreekkamer, vaak onnodig. Dat blijkt uit onderzoek van Neprofarm, brancheorganisatie voor gezondheidsproducten. De organisatie deed onderzoek onder ruim duizend Nederlanders.

 

Veel van de huisartsbezoekjes blijken achteraf onnodig. In de helft van de gevallen waarin een jonge patiënt hoopte op een recept, kreeg hij of zij dit uiteindelijk niet mee. Vooral hooikoortsklachten en vergelijkbare allergieën zijn voor jonge mensen een opvallende reden om naar de dokter te gaan. Dat is ook niet zo vreemd. Allergieën ontwikkelen zich aan het einde van de tienerjaren en zijn rond het twintigste levensjaar op hun hoogtepunt. Jongeren bezoeken verder de huisarts met spier- of gewrichtspijn, vermoeidheid en klachten als somberheid en neerslachtigheid. Onder ouderen komen dergelijke klachten net zo goed veel voor. Al hebben dertigers, veertigers en vijftigers wel vaker last van nervositeit en spanning.

[24 Februari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)