contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 14/02/2017

› Nederlander negeert signalen oogziekte

Slechts een op de vijf Nederlanders bezoekt direct een opticien, optometrist of arts als zij merken dat hun zicht achteruitgaat. Een kwart maakt überhaupt nooit een afspraak. Dit komt uit onderzoek van het Oogfonds. Gezichtsverlies door een oogziekte is vaak onherstelbaar.

 

Meer dan 350 duizend Nederlanders zijn slechtziend of blind. Door vergrijzing en toename van het aantal mensen met diabetes en bijziendheid blijft dat aantal stijgen. Slechtziendheid en zelfs blindheid is in zeven van de tien gevallen te voorkomen, mits vroegtijdig opgemerkt.

Het Oogfonds concludeert ook dat slechts drie procent van de ondervraagden alle signalen alle signalen die duiden op oogziekten. Daarnaast gaf 43 procent aan er maar een aantal te kennen. Meer dan de helft herkent de signalen helemaal niet. Voorbeelden van signalen zijn rechte lijnen als golven zien of vlekken en flitsen waarnemen. Ook mildere symptomen moeten niet worden onderschat, zoals gevoeligheid voor licht. Hoe eerder een oogziekte wordt gesignaleerd, hoe meer zicht gered kan worden.

[14 Februari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)