contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 13/02/2017

› Helft Britse kinderen eet niet samen met ouders

Veel Britse ouders eten liever niet samen met hun kinderen. Met de hele familie tegelijk het avondmaaltijd eten, ziet drie op de vier ouders als ouderwets.

 

In Engeland krijgen steeds meer kinderen rond zes uur een avondmaaltijd die speciaal voor hen is gemaakt. De ouders zelf eten een uur later, en vaak wat anders. Ouders vinden het makkelijker, ontwijken zo het gezeur aan tafel en de ergernissen rond de tafelmanieren van hun kinderen. Van de ondervraagde ouders zei zestig procent dat het kieskeurige eetpatroon van hun kinderen voor strijd zorgt. Het overgrote deel zet daarom eenvoudige gerechten op tafel voor de kinderen. Eén op de drie ouders zei dat het verzinnen van een gerecht dat iedereen lekker vindt voor zoveel gedoe zorgt, dat ze geen zin meer hebben om samen aan tafel te gaan. De psycholoog Jane Ogden van de University of Surrey vindt het een zorgelijke trend omdat eten aan tafel een pauze moet zijn in de dag en een moment met elkaar.

[13 Februari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)