contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 08/02/2017

› Veroorzaker chronisch vermoeidheidssyndroom

Onderzoekers denken dat zij het mechanisme hebben gevonden van het chronisch vermoeidheidssyndroom. Een blokkade van een metabool sleutelenzym kan het grote gebrek aan energie en andere symptomen verklaren van mensen met ME/CVS.

 

De studie werd eind december gepubliceerd in het Journal of Clinical Investigation Insight door de afdeling oncologie van het academisch ziekenhuis Haukeland in Bergen, Noorwegen. Het onderzoek omvatte 200 patiënten met ME/CVS.

Bij mensen met ME/CVS, was er een specifieke vermindering van aminozuren die de stofwisseling ‘aanzetten’. Er was sprake ook een aantasting van een sleutelenzym voor de omzetting van koolhydraten in energie.

Dit kan ertoe leiden dat cellen alternatieve brandstof voor de spieren moeten zoeken. Dit veroorzaakt een plotseling gebrek aan energie in de spieren en een ophoping van lactaat. Patiënten ervaren dit als een branderig gevoel in hun spieren na geringe inspanning.

[08 Februari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)