contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 01/02/2017

› Gelukkigste mensen: 20 jaar en geen kinderen

De gelukkigste personen in Nederland hebben het volgende profiel: ze zijn twintig of juist 65 jaar, ze wonen niet in een stad, hebben wel een relatie maar geen kinderen. De gelukkige mensen drinken regelmatig een glaasje, zijn psychisch gezond en hebben werk.

 

Dit profiel komt voort uit geluksonderzoek van professor Ruut Veenhoven (Erasmus Universiteit). De zaken die ons als mens het meest gelukkig maken zijn altijd te herleiden tot twee zaken: gelukkige mensen hebben veel zelfstandigheid en goede sociale contacten.

Om die reden zijn gelukkige mensen vaak twintig of juist 65 plus. Dit zijn de mensen die de meeste vrijheid hebben om te doen wat ze willen omdat ze ongebonden zijn. Twintigers zijn vaak het huis uit, hebben geen ouders meer die hen vertellen wat ze moeten doen en vaak geen kinderen die hun leven en relatie bepalen.

Hoe stedelijker een gebied is, hoe ongelukkiger de mensen die er wonen. Steden hebben een aantrekkingskracht op ongelukkige mensen. Volgens Veenhoven trekt een stad meer mensen aan die buiten de groep vallen en eenzamen.

[01 Februari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)