contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 26/01/2017

› Veel mis met medicijnen in de zorg

Bij veel zorginstellingen is het is nog steeds slecht gesteld met de veiligheid rond medicijnen. Vaak gaat het mis op het moment dat een arts een patiënt overdraagt aan een andere zorgverlener. Het medicijngebruik wordt dan niet altijd goed vastgelegd en overgedragen, concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op basis van onderzoek.

 

De inspectie onderzocht de omgang met medicijnen in de afgelopen twee jaar bij huisartsen, ziekenhuizen, verpleeghuizen, de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg en de forensische zorginstellingen. Als zorgverleners van verschillende organisaties zijn betrokken, is er vaak onvoldoende overleg. Een vergissing is dan zo gemaakt, meldt de IGZ.

Vooral bij patiënten die meerdere medicijnen voor verschillende aandoeningen slikken, gaat het vaak mis. Dat is vooral bij ouderen het geval. Volgens de inspectie is er ook meer aandacht nodig voor de risico’s van het elektronisch voorschrijfsysteem (EVS), waar steeds meer artsen gebruik van maken.

[26 Januari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)