contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 25/01/2017

› Netwerk tegen zelfmoord in Zeeland

Het eerste Suïcide Preventie Netwerk in Nederland is gelanceerd. De eerste staat in regio Zeeland, omdat hier het aantal zelfdodingen hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. Er volgen nog zes regio’s. Dat meldt Weekblad de Bode. In Nederland plegen vijf mensen per dag zelfmoord.

 

Het netwerk heeft een intensievere samenwerking voor betere suïcidepreventie tot doel. De herkenning, veiligheid, behandeling en organisatie van de zorg voor mensen met suïcidaal gedrag kan en moet beter. In het netwerk bundelen de zorg, het onderwijs, gemeenten, politie, spoorsector, GGD, kerken, (sport)verenigingen en andere partijen de krachten in de strijd tegen zelfmoord. Lokale samenwerking en actiegericht werken staan daarbij voorop. De aanpak bestaat uit het actief mobiliseren van de regio met een campagne. De samenwerking met andere sectoren maakt het verschil.

Later volgen Zuid-Oost Brabant, Zaanstreek Waterland, Friesland, Den Haag, Haarlem/Zuid Kennemerland en Groningen. Deze zeven regio’s vormen bij elkaar het Suïcide Preventie Actienetwerk (Supranet), een initiatief van 113Online.

[25 Januari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)