contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 20/01/2017

› Obesitas ouders, vertraagde ontwikkeling

Kinderen van ouders met ernstig overgewicht en obesitas lopen mogelijk risico op een vertraagde ontwikkeling. Dat blijkt uit onderzoek van het NIH’s Eunice Kennedy Shrive instituut. Het gaat zowel om de sociale als motorische ontwikkeling. Het is onduidelijk waardoor deze link ontstaat.

 

Zo hebben kinderen van obese moeders 70 procent meer kans om een proef die de motoriek van jonge kinderen test, niet te halen. Bij de sociale vaardigheden ligt dat nog iets hoger, op 75 procent. Die kans werd in beide gevallen groter als beide ouders obees waren. De wetenschappers wijzen er in hun studie op dat meer onderzoek nodig is om de reden voor het verband te achterhalen.

De resultaten zijn gebaseerd op data van een eerdere studie, uitgevoerd onder vijfduizend vrouwen en hun kinderen. De kinderen werden gevolgd vanaf ongeveer vier maanden tot hun derde levensjaar en in totaal zo'n zes keer gecheckt door een kinderarts. De moeders en vaders werden aan het begin van het onderzoek gewogen en gevraagd naar hun gezondheid. Daardoor konden de onderzoekers de gegevens van kinderen met ouders met een gewoon gewicht en kinderen met ouders met overgewicht vergelijken.

[20 Januari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)