contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 20/01/2017

› Steeds hogere pensioenleeftijd niet gezond

Veel Nederlanders zijn niet in staat om langer door te werken dan hun 65e. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB). Vooral veel laagopgeleiden zijn fysiek niet in staat om langer door te werken. De NVAB stelt dat er te weinig aandacht uitgaat naar de consequenties voor de fysieke en geestelijke gesteldheid van werknemers.

 

Werknemers geboren na 1954 mogen op dit moment met 67 jaar en drie maanden met pensioen. De pensioenleeftijd stijgt de komende jaren mee met de levensverwachting. Het NVAB stelt dat veel werknemers dit niet aankunnen. Het gaat dan vooral om lageropgeleiden.

De maatregelen om mensen langer te kunnen laten doorwerken zouden namelijk veelal gericht zijn op hogeropgeleiden. Die worden bijvoorbeeld getraind om hun brein rust te gunnen. Bij mensen met een lagere opleiding slaan dat soort trainingen minder aan. Ook vraagt de vereniging zich af of werknemers op latere leeftijd nog wel in ploegendiensten kunnen werken. Werkgevers doen volgens het NVAB te weinig om personeel te ontzien. Volgens staatssecretaris Klijnsma is het noodzakelijk dat de pensioenleeftijd omhoog gaat, om zo de AOW betaalbaar te houden. Maar, geeft ze aan, werkgevers moeten investeren in opleidings- en omscholingstrajecten, zodat oudere werknemers een functie hebben die ze aankunnen.

[20 Januari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)