contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 17/01/2017

› Polikliniek slaapstoornissen AMC is gestopt

Het AMC kan de toename van het aantal mensen met slaapproblemen niet aan. Begin deze maand is de polikliniek slaapstoornissen dan ook gestopt. De zorg wordt ondergebracht bij het landelijk werkende Nederlands Slaap Instituut (NS). Alle lopende behandelingen worden nog door het AMC afgerond.

 

Naar schatting behandelde de polikliniek in het AMC op jaarbasis drie- tot vierhonderd mensen met een slaapstoornis. De zorg voor slaapstoornissen kon niet langer worden uitgebreidt, meldt het AMC. Volgens het NSI is het AMC geen uitzondering. De slaapkliniek merkt namelijk een toename van het aantal slaaponderzoeken. Dat heeft deels te maken met een bepaalde bewustwording in de samenleving. Bovendien schuiven academische ziekenhuizen laagcomplexe zorg naar buiten. Bij het NSI vinden jaarlijks bijna drieduizend slaaponderzoeken plaats. Dit gebeurt bij de mensen thuis, omdat er in de natuurlijke slaapomgeving beter kan worden gekeken naar de slaapstoornis. Gespecialiseerde verpleegkundigen komen langs, waarna patiënten de sensoren voor het slaaponderzoek opgebracht krijgen.

[17 Januari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)