contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 12/01/2017

Hoogbegaafdheid lijkt een voordeel voor mensen die op zoek zijn naar werk, maar het wordt door hoogbegaafde volwassenen zelf vaak als een nadeel gezien. Ze hebben niet altijd de benodigde diploma’s, missen inhoudelijk zinvol en uitdagend werk en voelen zich niet begrepen op de werkvloer. Ze vallen hierdoor buiten de boot.

 

Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV) onder werkloze hoogbegaafde volwassenen.

Hoogbegaafden hebben niet altijd de benodigde diploma’s gehaald, maar zijn autodidact. Ze vallen hierdoor buiten de boot; diploma’s tellen steeds zwaarder. Ook hebben hoogbegaafden een sterke behoefte aan inhoudelijk zinvol en uitdagend werk, maar dat werk ligt niet voor het oprapen. Ook zeiden sommige respondenten dat ze zich vaak niet begrepen voelen op het werk, omdat ze anders zijn en anders denken. Dat kan leiden tot conflicten en werkuitval.

Volgens het IHBV kunnen hoogbegaafden fantastische arbeidskrachten zijn, omdat ze breed inzetbaar zijn, snel kunnen werken en moeilijke problemen creatief oplossen. In het kader van het diversiteitsbeleid vindt het IHBV het belangrijk dat er meer aandacht voor deze groep werklozen komt.

[12 Januari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)