contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 11/01/2017

› Mensen met psychose baat bij traumabehandeling

Traumabehandeling bij mensen met een psychose is wél effectief, meldt David van den Berg op basis van onderzoek. Jarenlang werd door professionals in de psychiatrie gevreesd dat deze behandeling juist zorgt voor verslechtering, omdat ze de behandeling niet aankunnen. Dat lijkt onterecht.

 

Veel mensen met psychose krijgen geen effectieve behandeling aangeboden. Artsen in de psychiatrie vrezen namelijk dat traumabehandelingen niet werken en zelf leiden tot verslechtering van klachten. Nu blijkt dat traumabehandelingen wel degelijk veilig en effectief zijn. Artsen zouden mensen met een psychose dan ook niet langer moeten uitsluiten van effectief bewezen traumabehandelingen, meldt de onderzoekers. Na behandeling voldeed ruim zestig procent van de behandelde patiënten niet langer aan de criteria van een posttraumatische stress stoornis (PTTS). PTTS komt veel voor bij mensen met psychose, omdat ze vaak het slachtoffer zijn geweest van mishandeling en misbruik in hun jeugd. Een effectieve behandeling is dan zeer belangrijk.

Het onderzoek is uitgevoerd bij 155 mensen met een psychotische stoornis bij 13 ggz-instellingen, waaronder Parnassia en Bavo Europoort. De resultaten zijn verschenen in het tijdschrift JAMA Psychiatry.

[11 Januari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)