contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 06/01/2017

› Extra echo voor zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen zouden rond de dertiende week van hun zwangerschap een extra echo moeten krijgen om afwijkingen te constateren. Dat geeft vrouwen zeven weken extra de tijd om een eventuele afwijking op zich in te laten werken en te kunnen beslissen over een abortus. Dat schrijft de Gezondheidsraad in een advies aan de Tweede Kamer.

 

De echo wordt nu gedaan bij twintig weken. De vrouw heeft dan nog vier weken de tijd om te beslissen over een abortus. Onderzoek laat zien dat ongeveer de helft van aandoeningen die nu bij twintig weken ontdekt worden ook al rond dertien weken zichtbaar zijn op een echo. Het gaat om ernstige aandoeningen. Volgens de Gezondheidsraad zou het ideaal zijn als een zwangere vrouw in totaal drie testen krijgt. Een niet-invasieve test (NIPT) voor chromosomale afwijkingen (downsyndroom), een echo rond dertien weken, en een echo bij twintig weken.

[06 Januari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)