contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 05/01/2017

› Zeventien ziektes via analyse adem

Aan de hand van de chemische samenstelling je adem kunnen er zeventien ziektes worden vastgesteld, waaronder de ziekte van Parkinson en longkanker.

 

Het apparaat De Breathalyser analyseert de adem van patiënten en is in de Verenigde Staten getest onder 1.404 personen. Het apparaat kan volgens de wetenschappers zeventien verschillende ziektes aantonen. Voorbeelden hiervan zijn longkanker, baarmoederhalskanker, prostaatkanker, de ziekte van Crohn en de ziekte van Parkinson.

Voor het onderzoek gebruikten de wetenschappers een apparaat dat de chemische samenstelling van de adem analyseert. Het apparaat meet de stofjes in de uitgeademde lucht. Adem bevat stikstof, koolstof en zuurstof, net zoals sporen van meer dan honderd andere stofjes. De hoeveelheid stoffen in iemand zijn adem hangt af van zijn gezondheid.

De onderzoekers vonden dat ieder ziektebeeld gekenmerkt wordt door een unieke chemische samenstelling van de adem. Ook vonden de onderzoekers bewijs dat het apparaat meerdere ziektes gelijktijdig kan aantonen.

[05 Januari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)