contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 02/01/2017

› Zenuwpijn door ooglaseren

Ooglaserklinieken waarschuwen patiënten niet dat er een kleine kans is op ernstige zenuwpijn na een behandeling. Dat blijkt uit onderzoek van ZEMBLA. Hoe vaak zenuwpijn voorkomt na een behandeling, is niet bekend.

 

ZEMBLA ging met een verborgen camera naar verschillende voorlichtingsbijeenkomsten. Patiënten kregen daarbij te horen dat zenuwpijn niet voorkomt na een zogenoemde Lasik-ooglaserbehandeling. ZEMBLA sprak verder met twee personen die na een behandeling last kregen van ernstige zenuwpijn en ging op bezoek bij een oogarts die wereldwijd patiënten behandelt met zenuwpijn na ooglaseren.

Hoe vaak zenuwpijn na een Lasik-behandeling voorkomt, is niet bekend. Er bestaat geen landelijke database waarin complicaties na ooglaserbehandelingen worden bijgehouden.

Volgens Peter Ringens, de voorzitter van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG), moet de voorlichting in Nederland verbeterd worden.

[02 Januari 2017]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)