contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 30/12/2016

› Nieuwe premie zorgverzekering eerder bekend

Zorgverzekeraars zullen vanaf 2017 hun nieuwe premies een week eerder bekend moeten maken. Minister Edith Schippers (VWS) werkt aan een wetswijziging om dit te regelen. Het verzoek komt van de Belastingdienst, die de gegevens eerder nodig heeft om te kunnen berekenen wie het volgend jaar recht heeft op hoeveel zorgtoeslag.

 

Zorgverzekeraars moeten nu uiterlijk zes weken voor aanvang van een nieuw kalenderjaar, bekend maken welke premies ze in het nieuwe jaar zullen rekenen aan hun verzekerden. Als de wetswijziging doorgaat, wordt dit een week vervroegd. Het voordeel voor verzekerden is volgens de minister dat zij een week langer de tijd hebben om na te denken over een eventuele overstap. Zorgverzekeraars hebben aangegeven dat ze de vroegere deadline kunnen waarmaken, aldus Schippers. Ze moeten dan ook bekendmaken met welke partijen ze contracten hebben gesloten; de contractonderhandelingen moeten dan dus zijn afgerond.

[30 December 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)