contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 28/12/2016

› Hogere accijns op alcohol

De accijns op alcohol moet omhoog om drankgebruik te kunnen matigen. Dat zegt staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid). Uit buitenlands onderzoek zou blijken dat accijnzen effectief zijn om het gebruik van alcoholische drank af te remmen.

 

Van Rijn stelt dat alcohol een stuk schadelijker is dan mensen denken en dat volwassenen en jongeren weliswaar minder vaak drinken, maar wel meer op een avond. Dit kan uiteindelijk hersenschade veroorzaken, maar ook kanker en hart- en vaatziekten. Van Rijn overweegt ook om het aantal verkooppunten van alcohol te verkleinen. De Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA), opgericht door drankproducenten, is kritisch op de staatssecretaris. Zij noemen het zelfs een fundamentele fout dat hij zijn beleid wil richten op het terugdringen van alcoholgebruik over de hele linie. Volgens STIVa drinkt de meerderheid van de Nederlanders verantwoord en zullen zij door de mogelijke plannen geraakt worden. Volgens hen zou de focus moeten liggen op specifieke groepen waar het nog niet goed gaat.

[28 December 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)