contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 23/12/2016

› Ouderen kunnen niet goedkoop huren

Door de invoering van de nieuwe toewijzingsregels voor woningcorporaties begin dit jaar is het tekort aan seniorenwoningen opgelopen. Een kwart van de ouderen met recht op huurtoeslag zou geen gepaste woning kunnen vinden, meldt het programma De Monitor.

 

Het programma analyseerde samen met onderzoeksbureau Companen de gevolgen van het tekort aan seniorenwoningen in de sociale huursector. Ouderen moeten hierdoor te lang in hun niet of nauwelijks aangepaste woning blijven, wat zorgt voor onveilige situaties. Sinds januari is het zogenoemde 'passend toewijzen' van kracht. Volgens deze regel moeten huishoudens met een laag inkomen verplicht in goedkope woningen worden geplaatst. Op die manier wil de overheid voorkomen dat zij veel huurtoeslag moet betalen aan mensen met een laag inkomen en hoge huur. Onder de groep mensen met een laag inkomen bevinden zich veel senioren. Deze kunnen zich nu alleen inschrijven op goedkopere huurwoningen tot 586 euro per maand. Daarvan komen er jaarlijks 11.000 vrij, terwijl er 15.000 tot 20.000 van deze woningen nodig zouden zijn. Volgens Minister Stef Blok zit het probleem bij de woningcorporaties, maar die geven aan niet voldoende financiële ruimte te hebben om op grote schaal de huren te verlagen en voldoende woningen te bouwen om het tekort op te lossen.

[23 December 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)