contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 22/12/2016

› Doorbraak onderzoek kinderkanker

Onderzoekers van het Wilhelmina Kinderziekenhuis zijn erin geslaagd een anti-kanker vaccin te produceren voor kinderen met een bepaald soort kinderkanker. Dat meldt KiKa.

 

Het gaat om de kinderkanker acute myeloïde leukemie. Het vaccin kan een belangrijke toevoeging zijn voor kinderen die als onderdeel van hun behandeling een stamceltransplantatie hebben ondergaan. Bij een stamceltransplantatie wordt het zieke afweersysteem van de patiënt vervangen door getransplanteerde stamcellen die zich ontwikkelen tot een nieuw gezond afweersysteem. Het vaccin kan dit nieuwe afweersysteem vervolgens aansturen om gericht de kankercellen aan te vallen en te vernietigen. Hopelijk kan deze behandeling er aan bijdragen om de overlevingskansen voor kinderen met terugkerende acute myeloïde leukemie, die momenteel slechts rond de veertig procent liggen, snel te verbeteren.

[22 December 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)