contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 20/12/2016

› Bloeddruk meten bij dik kind belangrijk

Het advies om in de Jeugdgezondheidszorg de bloeddruk te meten bij kinderen met overgewicht en diabetes blijft. Zo spoor je te hoge bloeddruk tijdig op en kun je mogelijke negatieve gevolgen voorkomen, blijkt uit onderzoek van het VUmc.

 

Als een te hoge bloeddruk bij kinderen niet op tijd opgespoord en behandeld wordt, kan dit ernstige gevolgen hebben, zoals hart- en vaatziekten en nierschade. Hoge bloeddruk is slechts één van de mogelijke complicaties van overgewicht. Om te voorkomen dat een te hoge bloeddruk en complicaties vaker optreden, blijft de behandeling van overgewicht van het grootste belang.

In het onderzoek werd de bloeddruk bij kinderen met en zonder overgewicht meerdere keren gemeten. Kinderen met een te hoge bloeddruk werden teruggevraagd om nogmaals de bloeddruk te meten. Door deze grondige methode hadden uiteindelijk minder kinderen dan verwacht een te hoge bloeddruk: vier procent van de kinderen met overgewicht en bijna geen van de kinderen zonder overgewicht.

[20 December 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)