contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 19/12/2016

› Ook Amsterdam krijgt vondelingenkamer

Amsterdam krijgt volgend jaar een zogeheten vondelingenkamer, waar vrouwen in nood anoniem hun baby kunnen achterlaten. Op dit moment zijn er al zes plaatsen met een dergelijke voorziening. De vondelingenkamer komt in een particuliere woning in Amsterdam Zuidoost. Initiatiefnemer is Stichting Beschermde Wieg.

 

Stichting Beschermde Wieg heeft al vondelingenkamers in Groningen, Middelburg, Oudenbosch, Papendrecht, Rotterdam en Zwolle. De dit jaar geopende vondelingenkamer in Zwolle was de eerste die in een ziekenhuis - het Isala Ziekenhuis - is gevestigd. In de overige gevallen gaat het om particuliere adressen. In april van dit jaar werd zo'n kamer voor het eerst gebruikt. Een jonge vrouw droeg haar net geboren kind over aan de vrijwilligers in Groningen.

Het te vondeling leggen van een kind is verboden in Nederland. Er staat een celstraf van ruim vier jaar op en een boete van ongeveer twintigduizend euro. Daarom strijdt Beschermde Wieg al tijden voor een gedeeltelijke wetswijziging. Volgens de stichting worden elk jaar twee levende en zo’n vier dode vondelingen ontdekt op straat, in vuilcontainers of in boodschappentassen.

[19 December 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)