contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 12/12/2016

› Gratis online slaaptraining

Online kunnen mensen gratis drie klantgerichte trainingen proberen om pieker-, slaap- en stressklachten aan te pakken. Dat meldt het Trimbos-instituut, die via de website snelbeterinjevel.nl deze trainingen aanbiedt.

 

Piekerklachten, (chronische) slaapproblemen en stressklachten hangen aantoonbaar samen met depressieve klachten. Het zijn ook veelgehoorde klachten, waar mensen vaak mee naar de huisarts gaan. De online trainingen onderscheiden zich in meerdere opzichten van andere trainingen. Allereerst hoeven mensen in deze trainingen niet veel te lezen. Het belangrijkste is namelijk: doen. Verder hoeft in de training niet in een vaste volgorde gewerkt te worden. De deelnemers bepalen zelf welke oefeningen ze wanneer doen. Deelnemers krijgen geen begeleiding, maar kunnen wel gratis de app Snel beter in je vel downloaden. Die kan steun bieden zodat mensen het volhouden.

De trainingen worden aangeboden door het Trimbos-instituut in het kader van de campagne Omgaan met depressie van het ministerie van VWS. Sinds de start van de campagne hebben zich ruim 800 mensen aangemeld voor de trainingen.

[12 December 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)