contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 09/12/2016

› Let bij ADHD minder op hyperactiviteit

De aanpak van ADHD kan zich beter richten op het aandachtstekort dan op hyperactiviteit. Dat blijkt uit onderzoek van het Radboudumc. Hyperactiviteit lijkt namelijk het gevolg van het niet goed kunnen richten van aandacht, en niet andersom.

 

ADHD is een combinatie van je moeilijk kunnen focussen (attention deficit, AD) en druk en impulsief gedrag (hyperactivity disorder, HD). Meestal hebben mensen een combinatie van beide kenmerken. Dit onderzoek geeft aan dat de kans groter is dat bij een vermindering van inattentie ook de hyperactiviteit afneemt dan als je het andersom probeert.

Voor het onderzoek vergeleken de onderzoekers diverse data op een wiskundige manier. Computeralgoritmes vonden een causale relatie die loopt van een gebrek aan aandacht naar hyperactief, impulsief gedrag. En niet andersom; in drie verschillende, onafhankelijke datasets lijkt er geen enkele aanwijzing dat impulsief, hyperactief gedrag de oorzaak zou zijn voor moeite hebben om je te concentreren, om je aandacht te focussen op iets.

[09 December 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)