contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 06/12/2016

› Vaccin huidkanker verkrijgbaar

Honderden mensen met huidkanker krijgen sinds december een experimenteel vaccin. Verwacht wordt dat het vaccin de kans dat de kanker terugkomt verkleint.

 

Het Radboudumc is gestart met deze experimentele behandeling. Het vaccin activeert het afweersysteem van patiënten om zich tegen de kanker te keren. De therapie is bedoeld voor huidkankerpatiënten bij wie recent lymfeklieren met uitzaaiingen zijn verwijderd. Aan het onderzoek kunnen 210 patiënten deelnemen. Tegelijkertijd kunnen andere patiënten die ook voor de behandeling in aanmerking zouden komen dezelfde middelen krijgen als basisbehandeling. Niet alleen deelnemers aan het onderzoek maar ook anderen zouden er daardoor van kunnen profiteren. In Nederland zijn er jaarlijks naar schatting driehonderd mensen die gezien hun ziektebeeld, in aanmerking zouden komen voor het vaccin.

Het onderzoek duurt tot 2021 en wordt voor 20 miljoen euro vergoed vanuit de basisverzekering op voorwaarde dat in die periode voldoende informatie beschikbaar komt over de effectiviteit van de behandeling. Daarna moet worden gekeken of de behandeling definitief in het basispakket wordt opgenomen. De experimentele behandeling zal worden aangeboden in Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam en Zwolle en staat onder leiding van hoogleraar Translationele Tumorimmunologie Jolanda de Vries van het Radboudumc.

[06 December 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)