contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 02/12/2016

› Twee miljoen euro voor voorlichting vaccinaties

Het Rijksinstituut voor Gezondheid en Milieu (RIVM) heeft twee miljoen euro extra uitgetrokken voor extra lange gesprekken met ouders over vaccinaties. Ook is er een bijscholingsprogramma voor jeugdartsen opgezet. Het RIVM hoopt op die manier de onrust over vaccinaties weg te nemen.

 

Ruim negen op de tien kinderen krijgen in Nederland alle vaccins die worden aanbevolen door de overheid. Voor het tweede jaar op rij is er echter een lichte daling te zien bij vaccinaties voor zuigelingen. Een groeiend aantal ouders stelt vragen om te bepalen of ze hun kinderen wel willen laten vaccineren, meldt het RIVM. Ook is het aantal vaccinaties onder bepaalde groepen in de samenleving opvallend laag. Op sommige gereformeerde kerken en vrije scholen is het aantal gevaccineerden vijf op de tien. De digitale bijscholingscursus voor medewerkers van jeugdgezondheidsorganisaties moet in april beginnen, deelname is vrijwillig.

[02 December 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)