contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 02/12/2016

› Pil die twee weken in de maag blijft

Amerikaanse wetenschappers hebben een pil gemaakt die in de maag blijft zitten en langzaam werkzame stoffen afgeeft. Dat ondervangt het probleem dat mensen medicijnen soms vergeten in te nemen, of niet op tijd ter beschikking hebben.

 

In slecht toegankelijke gebieden in ontwikkelingslanden zou de pil uitkomst kunnen bieden, denken de wetenschappers. Maar ook voor patiënten in welvarende landen los het een probleem op. Het innemen van medicijnen medicijnen herinnert mensen aan het feit dat ze ziek zijn, melden de wetenschappers. De onderzoekers stellen dat het eenmalig innemen van een pil een veel toegankelijker behandeling is dan bijvoorbeeld 24 pillen verdeeld over drie dagen.

De pil is getest op varkens en wordt binnenkort getest op mensen. De pil is over een periode van drie jaar ontwikkeld door een Amerikaans team van onder meer het MIT in Boston. De capsule geeft tien tot veertien dagen werkzame stoffen af, waarna het restant door het lichaam wordt afgebroken. De resultaten zijn verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift Science Translational Medicine.

[02 December 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)