contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 01/12/2016

› Volle melk mogelijk beter dan halfvolle

Melk met een hoog vetgehalte is voor kinderen tot zes jaar oud mogelijk beter dan halfvolle melk. Dat zeggen Canadese onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift American Journal of Clinical Nutrition.

 

Volle melk zou mogelijk zorgen voor een lagere Body Mass Index op latere leeftijd dan halfvolle melk. Een mogelijke verklaring is volgens de onderzoekers dat kinderen die volle melk drinken minder snel honger krijgen. Hierdoor zullen ze minder snel een tussendoortje met veel calorieën eten. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat kinderen die volle melk drinken, een hoger vitamine D-gehalte hebben. Bij de andere kinderen was twee keer vaker sprake van een vitamine D-tekort. Mogelijk komt dit omdat deze vitamine oplost in vet en niet in water.

Ruim 2.700 jonge kinderen werden voor de studie onderzocht. Het deel van hen dat volvette melk van de ouders kreeg, had op latere leeftijd een lager BMI (Body Mass Index) dan kinderen die halfvolle melk kregen. Het verschil was gemiddeld 0.72. Deze kinderen liepen dan ook een drie keer lager risico op obesitas of overgewicht.

[01 December 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)