contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 22/11/2016

› Buitenshuis borstvoeding geven niet fijn

Het geven van borstvoeding in een openbare gelegenheid vindt 30,5 procent van de moeders (zeer) onprettig. Het gaat dan om openbare ruimtes als een sportclub, speeltuin of café. Dat blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum.

 

Drie redenen komen naar voren: de vrouwen hebben het gevoel dat anderen het aanstootgevend vinden, ze hebben angst dat anderen de borst kunnen zien of ze vinden het een oncomfortabele voedhouding. Ook negatieve reacties uit de omgeving is een reden dat vrouwen het niet prettig vinden om borstvoeding te geven in het openbaar. De sportaccommodatie en winkels scoren het slechtst, maar op geen enkele locatie voelen de vrouwen zich volledig gerust. Werk, horeca en speel- en dierentuinen scoren in het midden. Volgens de vrouwen zijn er te weinig geschikte plekken om borstvoeding te geven. In een restaurant zijn bijvoorbeeld niet altijd rustige hoekjes te vinden en op sommige locaties zijn ze aangewezen op een toilet.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 922 moeders.

[22 November 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)