contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 21/11/2016

› Lagere kosten door beter binnenhuisklimaat

Het ziekteverzuim en de zorgkosten van mensen in een woning met slecht binnenklimaat zijn aantoonbaar hoger dan die van bewoners van huizen met een gezond binnenklimaat. Investeren in duurzame verbeteringen van het binnenklimaat loont dus, zo blijkt uit onderzoek door wetenschappers van de Universiteit Maastricht.

 

Hoe meer uren mensen in een huis met een slecht binnenklimaat verblijven, hoe vaker en langer ze ziek zijn. Ook blijkt dat vooral oudere vrouwen, die procentueel de meeste tijd binnenshuis verblijven, hier het meest door getroffen worden. De keuze voor onder andere milieuvriendelijke verwarmingsinstallaties, reinigingsproducten, bouwmateriaal heeft gevolgen voor de lucht in de woning. Achterstallig onderhoud en slechte isolatie en ventilatie veroorzaken vocht en schimmel met als gevolg een slechte luchtkwaliteit. Bewoners kunnen hierdoor gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten, problemen met de luchtwegen ervaren.

[21 November 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)