contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 18/11/2016

› Eiwit tijdens slaap voor betere spieropbouw

's Nachts eiwitten toedienen zorgt voor een snellere groei van de spieren. Dat kan ouderen helpen, bij wie het moeilijk is om de spieren op peil te houden. Dat zegt PhD-onderzoeker Bart Groen van het Maastricht UMC+ op basis van onderzoek.

 

Eiwitten worden in het lichaam omgezet in aminozuren. Uit het onderzoek bleek dat ruim de helft van de aminozuren in het bloed komt, waarna een deel spierweefsel wordt. Omdat dit proces bij ouderen overdag te langzaam gaat, bekeek de onderzoeker of er 's nachts winst te behalen valt. Hij diende bij een aantal ouderen 's nachts 40 gram eiwit toe via een sonde. Hierdoor kwamen er meer aminozuren in het bloed en ging de aanmaak van spieren sneller.

De nachtelijke spieropbouw kan verder worden gestimuleerd door zogeheten neuromusculaire elektrostimulatie. Hierbij worden spiersamentrekkingen opgewekt door elektrische schokjes. Behalve elektrostimulatie en 's nachts eiwit toedienen kan het ook helpen om kort voor het slapen eiwitten in te nemen.

[18 November 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)