contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 16/11/2016

› Lucht in Nederland schoner

De lucht in Nederland was in 2015 schoner dan de jaren ervoor. Dat blijkt uit het monitoringsverslag NSL dat staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

 

In enkele steden zijn er nog knelpunten. Zo was de stikstofdioxide-uitstoot te hoog in onder andere Amsterdam en Rotterdam. Deze steden gaan dit aanpakken door onder andere meer in te zetten op vervoersmiddelen die geen uitlaatgassen uitstoten. De uitstoot van het openbaar vervoer wordt aangepakt met elektrische bussen en een schonere bevoorrading van de winkels.

Buiten de grote steden waren nog enkele knelpunten met fijnstof. Dit komt onder andere door uitstoot van veehouderijen en de industrie. In tien van de 390 gemeenten werden overschrijdingen van de norm geconstateerd, ten opzichte van 19 gemeenten in 2014. Het kabinet werkt momenteel met onder meer gemeenten aan oplossingen om deze overschrijdingen aan te pakken.

Op de Nederlandse snelwegen zijn in 2015 geen overschrijdingen geconstateerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit blijkt uit een aanvullende analyse die op verzoek van de Tweede Kamer is gedaan. Die laat zien dat ook bij de doorgevoerde snelheidsverhogingen de uitstoot binnen de wettelijke normen blijft.

[16 November 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)