contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 09/11/2016

› Helpt smartwatch bij medicijnen?

Zorgen een smartwatch en eHealth-platform ervoor dat jongeren hun medicijnen trouwer slikken? Dat gaat het AMC onderzoeken. Dertig tieners die hiv-pillen slikken werken twaalf maanden mee aan het onderzoek.

 

De tieners krijgen een smartwatch die in verbinding staat met hun mobiele telefoon. Zodra de pil moet worden ingenomen, geeft het horloge een trilling af. Is de pil ingenomen, dan drukt diegene op een knopje om dit te laten weten. Met een tweede knop kan hij laten weten dat hij nog even wacht en met de derde knop dat de pil niet wordt ingenomen.

De patiënt kan één of meerdere personen uitkiezen die fungeert als 'buddy'. Ook zij zijn verbonden met het horloge en worden op de hoogte gesteld wanneer een pil niet wordt ingenomen. In dat geval kunnen ze contact opnemen met de patiënt. Alle gegevens zullen daarnaast worden doorgegeven aan de behandelend arts in het AMC.

Indien de test succesvol is, kan worden bekeken of de therapietrouw ook kan worden verbeterd bij jongeren met een andere chronische aandoening.

[09 November 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)