contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 02/11/2016

› Grijs haar niet erg, weinig energie wel

Nederlanders die ouder worden, maken zich op het gebied van fysieke ongemakken het meest zorgen om gebrek aan energie, geheugenverlies en een verminderde mobiliteit. Grijze haren en rimpels worden minder erg gevonden. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK.

 

Nederlandse vrouwen vrezen vooral een gebrek aan energie (40 procent). Bij de mannen staat geheugenverlies op de eerste plaats (31 procent). Dit komt overeen met de respondenten uit de andere landen, waar in totaal 38 procent van de ondervraagden antwoordde zich het meeste zorgen te maken over geheugenverlies. Een gebrek aan energie komt met 36 procent op plek twee.

Op andere gebieden verschillen de zorgen over fysieke ongemakken sterk tussen de nationaliteiten. In Spanje, Mexico en Argentinië maakt meer dan de helft van de respondenten zich zorgen over het verliezen van het gezichtsvermogen. Nog geen een vierde van de Nederlanders deelt deze angst. De angst om tanden te verliezen, heerst vooral in Rusland (30 procent). In Nederland staat de teller op veertien procent. En rimpels? In Japan behoort dit tot de top vijf grootste angsten, maar in Nederland maakt nog geen een op de tien respondenten zich hier zorgen over.

Onderzoeksbureau GfK ondervroeg 27.000 mensen uit zeventien verschillende landen tegen welke fysieke ongemakken die met ouder worden te maken hebben ze het meest opzien.

[02 November 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)