contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 01/11/2016

› Werk en kinderen stressvol

Werkende mensen hebben geregeld stress en gezondheidsklachten als ze kinderen hebben. School- en opvangtijden sluiten namelijk niet voldoende aan op arbeidstijden. Ook mensen die mantelzorg verlenen lopen tegen problemen aan. Dat stelt de Sociaal-Economische Raad (SER) op basis van onderzoek.

 

De afgelopen jaren is er te weinig gedaan om de tijden van school en opvang aan te laten sluiten op werktijden. Mantelzorgers die een baan hebben lopen eveneens tegen problemen aan. Dat dreigt in de toekomst alleen maar erger te worden, aldus de SER.

Ouderen moeten van de overheid steeds langer thuis blijven wonen en zijn steeds meer aangewezen op hun eigen netwerk als ze zorg nodig hebben.

Passende regelingen zijn er echter niet voor alle werkenden om die zorg ook te kunnen verlenen. Niet iedereen is even flexibel wat betreft thuiswerken en er is te weinig bekend over de verschillende verlofregelingen, aldus het adviesorgaan.

[01 November 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)