contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 21/10/2016

› Zorgen over hoge aantal sterfgevallen hepatitis

Het aantal mensen dat sterft aan leverziekten door chronische hepatitis is hoger dan wordt aangenomen. Jaarlijks sterven vijfhonderd patiënten aan leverziekten als gevolg van een hepatitis-infectie. Het Erasmus MC heeft dat berekend en maakt zich, samen met de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging zorgen over dit hoge aantal.

 

In Nederland is geen infectieziekte bekend waar zoveel mensen jaarlijks aan overlijden, met uitzondering van influenza. Het Erasmus MC noemt de sterfte "grotendeels vermijdbaar" omdat er goede medicijnen op de markt zijn tegen hepatitis B of C.

De cijfers die tot nu bekend waren over sterfgevallen door hepatitis waren lager omdat alleen de mensen werden geteld die overleden aan een hepatitis-infectie. Het Erasmus MC heeft ook ziekten meegeteld die het gevolg zijn van een hepatitis-infectie, zoals leverkanker of levercirrose. Volgens de onderzoekers wordt het probleem ernstig onderschat. Zij pleiten daarom voor een Nationaal Hepatitis Plan. Daarmee zouden onder andere nog niet geïdentificeerde virusdragers moeten worden opgespoord.

[21 Oktober 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)