contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 17/10/2016

› Zorgverzekering? Vrije artsenkeuze belangrijk

Bij de keuze voor een basiszorgverzekering weegt de vrije artsenkeuze zwaarder dan de premie. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Domino Determann naar klantvoorkeuren bij zorgverzekeringen.

 

Pas op de tweede plaats volgt de premie. De service van de verzekeraar en de kwaliteit van de ingekochte zorg spelen minder grote rollen. Voornamelijk mensen in de leeftijd 45 en ouder vinden vrije artsenkeuze belangrijk. Dat geldt ook voor mensen met één of meer chronische aandoeningen en respondenten met een bruto inkomen van 3000 euro of meer per maand.

Ook jongere, gezondere en minder welvarende respondenten vinden vrije artsenkeuze belangrijk, maar zij laten de maandelijkse premie zwaarder meetellen in hun beslissing. De helft van de ondervraagden kiest niet voor een polis met een beperkte keuzevrijheid, waarbij de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met bepaalde zorgverleners. Met deze polis krijgt men zorg van een beperkt aantal aanbieders volledig vergoed.

Het onderzoek is verricht onder vijfhonderd Nederlandse volwassenen. Zij hebben een online vragenlijst ingevuld tijdens de tweemaandelijkse periode waarin van zorgverzekering gewisseld kon worden voor het jaar 2015.

[17 Oktober 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)