contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 11/10/2016

Vier op de tien patiënten heeft niet het gevoel dat hij een waardevolle bijdrage kan leveren aan het gesprek met hun arts in het ziekenhuis. Dat blijkt uit onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland onder ruim 4600 mensen.

 

Artsen leggen vaak meerdere behandelopties voor, geven de ondervraagden aan. Toch voelt een klein deel, vijftien op de honderd, zich te weinig betrokken bij de uiteindelijke beslissing over hun behandeling. Patiëntenfederatie Nederland stelt dat het nog te vaak eenrichtingsverkeer is in de communicatie tussen arts en patiënt. Om die reden beginnen ze samen met andere organisaties de campagne ‘Betere zorg begint met een goed gesprek’. Het doel is om artsen en patiënten nog bewuster te maken van het belang van samen beslissen over de meest geschikte behandeling. De campagne zou moeten bijdragen aan een grotere bewustwording bij artsen en patiënten.

De campagne is in samenwerking met de Federatie Medisch Specialisten, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).

[11 Oktober 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)