contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 30/09/2016

› Ongeveer een miljoen ouderen verliest wel eens een plas

Naar schatting een miljoen ouderen verliest wel eens plas, blijkt uit onderzoek van neurowetenschapper Gert Holstege. Het gaat dan om ‘urge incontinentie’: er is een drang om te plassen of poepen en het komt dan ook meteen. De stichting Nationale Plasdag vraagt aandacht voor incontinentie, omdat er veel schaamte bij dit onderwerp komt kijken.

 

Door schaamte zoeken veel mensen die last hebben van urineverlies geen hulp. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen. Er is een kleinere groep vrouwen die na de geboorte van hun kind wel eens urine verliezen. Dat is stressincontinentie.

Ouderdomsincontinentie is een hersenziekte. De hersenen geven signalen aan de blaas als iemand moet plassen en houdt er daarbij rekening mee of de situatie zich daarvoor leent. Bij ouderen komt die ‘nu niet’-boodschap niet altijd meer aan. Afhankelijk van de oorzaak van de problemen kan een uroloog uitkomst bieden, of fysiotherapie voor de bekkenbodem. Het wordt dan ook altijd aangeraden om naar de huisarts te gaan bij incontinentie.

[30 September 2016]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)