contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 14/01/2019

› Geen slaapproblemen door sociale media

Opmerkelijk: gebruik van sociale media zou niet leiden tot slaap- en psychische problemen. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksinstituut CentERdata, Tilburg University en de Universiteit van Pavia. Andersom geldt wel dat mensen met psychische problemen of slaapproblemen vaker sociale media gebruiken.

 

Veelvuldig appen, facebooken en twitteren leidt niet tot minder slaap en meer psychische problemen. Ook bij eenzame personen leiden sociale media niet tot een nog slechter gevoel. Daarbij is er geen verschil tussen jongere en oudere gebruikers van sociale media. De onderzoeksresultaten staan haaks op wat veel mensen denken. Dat er uit dit onderzoek een andere conclusie komt, heeft volgens de onderzoekers ermee te maken dat ze rekening hebben gehouden met psychische klachten en slaapproblemen die mensen al hebben. Volgens de onderzoekers is er geen patroon: met sommige gebruikers van sociale media gaat het goed, met anderen slecht.

Het onderzoek bestond uit een representatieve steekproef onder 3486 Nederlanders van 16 jaar en ouder. De onderzoekers vroegen twee keer, met een pauze van een jaar, aan de deelnemers of ze gebruikmaken van sociale media. Verder zijn psychische en slaapproblemen en eenzaamheid in de periode ervoor en erna onderzocht.

[14 Januari 2019]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)