contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 12/07/2018

› Weinig vrouwen laten ingevroren eicel terugplaatsen

Weinig vrouwen die hun eicellen laten invriezen, komt deze later ook weer ophalen. Dat blijkt uit cijfers van de Europese vereniging voor voortplantingsgeneeskunde (ESHRE) worden gepresenteerd.

 

De cijfers komen uit een onderzoek onder 563 vrouwen die cliënt waren bij het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde in Brussel. 43 van de vrouwen lieten eicellen bevruchten en inbrengen en een derde van hen raakte daadwerkelijk zwanger. Andere grote Europese klinieken zouden vergelijkbare cijfers tonen, stellen de Belgische gynaecologen. Dat maar weinig cliënten terugkwamen voor een terugplaatsing en bevruchting, komt volgens de onderzoekers doordat de vrouwen een partner vonden en via de natuurlijke weg zwanger werden.

Ook in Nederland worden weinig eicellen teruggeplaatst. Er zijn geen landelijke cijfers beschikbaar, maar uit cijfers van individuele klinieken, blijkt dat het niet vaak gebeurt. In Nederland kunnen vrouwen sinds 2011 eicellen laten invriezen om persoonlijke redenen. Tot het veertigste levensjaar mogen vrouwen eicellen laten invriezen en terugplaatsen is toegestaan tot het vijftigste levensjaar.

[12 Juli 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)