contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 04/06/2018

› Auto meet gezondheid

Een auto die binnenkort als een soort dokter kan functioneren? Binnenkort is het wellicht mogelijk. Het Leuvense onderzoeksinstituut Imec demonstreerde tijdens het jaarlijks techevenement onder andere deze technologische innovatie. De auto geeft mogelijk betrouwbaardere resultaten voor de detectie van alertheid, duizeligheid en vermoeidheid dan de huidige rijhulpsystemen.

 

Sensoren in de autostoel meten de hartactiviteit door de kledij van de chauffeur heen. Radartechnologie in het dashboard monitort het hartritme en de ademhaling. En speciale camera’s meten naast het hartritme en de ademhalingssnelheid ook het zuurstofgehalte in het bloed. De technologie brengt dagelijks ,tijdens de rit naar het werk, de algemene gezondheid van de chauffeur in kaart. Hierdoor kan de bestuurder preventief worden gealarmeerd. In het geval van een hartstilstand van de chauffeur zal de autonome wagen een veilige noodstop maken. Binnen vijf tot tien jaar zal deze technologie standaard aanwezig zijn in een auto, meldt Imec.

[04 Juni 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)