contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 01/06/2018

Kweekvleesverkenners hadden gehoopt kweekvlees, in het lab gekweekt vlees van dierlijke stamcellen, dit jaar in Nederland op kleine schaal te introduceren. Maar daar krijgen ze geen toestemming voor.

 

Kweekvlees wordt gezien als ‘novel food’, een nieuw soort voeding, net als insecten. Sinds 1 januari is voor dit soort innovaties goedkeuring van de Europese voedselautoriteit EFSA nodig om het te mogen verkopen. Voordat kweekvlees op de markt gebracht mag worden moet de veiligheid van dit nieuwe product wel gegarandeerd zijn. Als consumenten kweekvlees eten, moeten ze er zeker van kunnen zijn dat het veilig is en dat ze er niet ziek van worden. Producenten en restaurants die kweekvlees in de koelkast hebben liggen, mogen het niet gebruiken. De NVWA is bij deze bedrijven langs geweest om het kweekvlees te verzegelen, om te zorgen dat het kweekvlees niet wordt geserveerd zolang de veiligheid niet is gegarandeerd.

[01 Juni 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)