contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 24/04/2018

› Robot helpt schedelbasischirurg

Een robot die het uitboren van een gat in de schedelbasis kan uitvoeren. Jordan Bos van de TU Eindhoven ontwierp en bouwde hier een prototype van op verzoek van kno-arts en schedelbasischirurg Dirk Kunst van het Radboudumc.

 

Zo’n gat uitboren duurt vaak uren. Het is een taak die veel concentratie vergt van een chirurg, die daarbij in een ongemakkelijke positie zit. De ‘RoBoSculpt’ kan dit werk geheel of gedeeltelijk overnemen. Deze robot bestaat uit een zeer geavanceerde arm die een bestaand chirurgisch boorapparaat vasthoudt. De inzet van de robot zou de duur van een ingreep kunnen verkorten, nauwkeuriger werken mogelijk maken en leiden tot kortere hersteltijd voor de patiënt en minder complicaties.

In het Radboudumc zal de robot dit jaar preklinisch worden getest. De verwachting is dat hij over twee tot drie jaar bij ingrepen op mensen kan worden benut.

[24 April 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)