contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 18/04/2018

› Veel studenten depressieklachten

De helft van de studenten kampt met angst en depressie, een op de vijf zou actief nadenken over suïcide. Dat blijkt uit onderzoek van Hogeschool Windesheim onder studenten. Met een actieplan vragen meerdere hogescholen aan overheid en onderwijsinstellingen om stappen te zetten voor het welzijn van studenten. Bijvoorbeeld door betere studiebegeleiding, coaching en betere bereikbaarheid van studentenpsychologen.

</b>

 

Bijna twintig procent van de studenten denkt wel eens serieus na over suïcide, komt uit het onderzoek naar voren. De toegenomen studiedruk, de angst om hoge studieschulden te maken en het gevoel de boot te missen omdat het aanbod aan studies en de mogelijkheden aan vakken tijdens de studie overweldigend is, maakt dat veel studenten het geestelijk niet redden. Persoonlijke omstandigheden zijn de hoofdreden van studenten om te stoppen, daarna komen pas zaken als motivatie of een verkeerd gekozen studie.

Voor het onderzoek werden ruim drieduizend studenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle ondervraagd. Het onderzoek maakt deel uit van het eerste grootschalige onderzoek naar de psychische gezondheid van Nederlandse studenten, waarin ook studenten aan de universiteit en hogeschool van Amsterdam worden onderzocht. Niet eerder werd gekeken naar het risico onder studenten op zelfmoord.

[18 April 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)