contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 07/03/2018

Te vroeg geboren kinderen hebben nog steeds een grote kans op een lager IQ, ondanks de verbeteringen van de neonatale zorg. Dat blijkt uit een studie van onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam en het AMC.

 

In de onderzochte periode zagen de onderzoekers geen enkele verbetering in de intelligentie van te vroeg geboren kinderen. Chronische beschadiging van de longen door onder andere beademing lijkt hier een belangrijke rol in te spelen. Sinds artsen medicijnen gebruiken waardoor de longen sneller rijpen en het openen van de longen makkelijker is, blijven steeds meer te vroeg geboren kinderen in leven. Dit gaat alleen samen met een lager IQ. Daarom is volgens de onderzoekers één van de belangrijkste uitdagingen om complicaties tijdens de neonatale periode, zoals longschade, te voorkomen. Het is hiervoor belangrijk dat de huidige behandelingen verbeterd worden en de groei van de kinderen met de juiste voeding bevorderd wordt.

[07 Maart 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)